Innovatie

Virtual Reality Bril

Simpel
De virtual reality technologie bestaat uit een bril met speciale lenzen en een smartphone. Schuif de smartphone in de bril en het werkt. Er zijn brillen vanaf 9,95 verkrijgbaar via diverse webshops. Samsung heeft een eigen VR bril, Samsun Gear.
Goede kwaliteit
De Google Cardboard biedt een betaalbaar alternatief voor een dure virtual reality bril en maakt het mogelijk om afbeeldingen, google streetviews en virtuele omgevingen op maat te ontwikkelen. Er is al een ruim aanbod aan video's te vinden op youtube360 en een groot aantal apps in de Google Play Store en de iOS App store.
Eenvoudig
Staat u op een beurs of wilt u tijdens een evenement uw bezoekers een onvergetelijke ervaring bieden? 2CoolMonkeys ontwikkelt virtuele werelden op maat. Creëer een digitale maquette op basis van AutoCad bestanden of integreer 360 graden foto's en video's. Als u opzoek bent naar een toepassing die verbaasd en veel enthousiasme losmaakt neem dan snel contact op voor een vrijblijvend advies gesrpek.

Big Data Innovatie

Innovatie Big Data
2CoolMonkeys werkt samen met organisaties zoals de VU, UVA en de Waag Society om onderzoek te doen naar de mogelijkheden van Big data. Door de vele ontwikkelingen en het hoge tempo waarmee deze zich voltrekken is constant onderzoek en innovatie noodzakelijk. Big Data en Linked Open Data worden onderzocht vanuit een brede interesse en concreet toegepast in onze producten. Als eerste Big data app ontwikkelaar ter wereld paste 2CoolMonkeys de AHN2 toe in een native app voor iOS en Android. Deze toepassing is op de Open Data Estafette Water van Rijkswaterstaat dan ook gehuldigd als innovatieve toepassing.
Big data toegankelijk met de CitySDK
In samenwerking met de Waag Society, VU en UVA leverde 2CoolMonkeys een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de CitySDK. De CitySDK geeft steden de tools in handen om hun Big data op een handige wijze te publiceren en toegankelijk te maken voor app bouwers en uiteindelijk ook burgers. Zo vindt u niet alleen een rapportage van de inspectie over de basisschool van uw kind, maar komt u ook snel te weten of de weg daar naartoe wel veilig is en of het openbaar een alternatief biedt om ze naar school te brengen.
Testaccio App Rome
Voor de Vrije Universiteit en het Koninklijk instituut Rome ontwikkelde 2CoolMonkeys een stand-alone offline app systeem. De app is bedoeld voor archeologen die onderzoek doen naar de Monte Testaccio in Rome. Monte Testaccio is een eeuwenoude romeinse vuilnisbelt vol met potscherven. In de app bekijkt de gebruiker 150 verschillende historische kaarten welke gegeorefereerd over elkaar heen in de app worden weergegeven. De kaarten geven een inzicht in hoe deze oude wijk zich in de loop van de tijd om Monte Testaccio heen heeft gevormd. Aangezien de app gebruikt wordt in het buitenland is deze volledig offline te gebruiken.
2Coolmonkeys en IntellinQ bundelen hun krachten
om hun klanten een optimale totaaloplossing voor beheer en inwinning van geodata aan te bieden. Door deze samenwerking is het mogelijk de gehele keten van het flexibel inwinnen van databronnen en geodata integratie tot en met het eenvoudig ontsluiten en muteren via Web en Mobiele Apps perfect te realiseren.
Lees alles over de samenwerking

Afrika

Onderzoek mogelijkheden internet Afrika
2CoolMonkeys bouwt voor verschillende gemeentes in Nederland de Bomenspotter. Ook in Afrika vonden wij samen met de VU een mogelijkheid om deze app nuttig in te zetten. De app is hier dan ook ingezet om aan te tonen hoe ook in Afrika mobiel internet eenvoudige, maar toch effectieve oplossingen kan bieden.
Welke boom staat waar?
In de opkomende economieën speelt mobiele technologie een belangrijke rol in de ontwikkeling van plattelandsgebieden. De W4RA, een samenwerkingsverband van ICT organisaties, is bedoeld om op pragmatische wijze oplossingen te bieden aan de bewoners uit deze gebieden, gebaseerd op (mobiele) technologie. Een van de gerealiseerde projecten is de app Mr. Tiiga. Deze app maakt het voor de bewoners van plattelandsgebieden in Mali mogelijk om de bomen op hun eigen land in kaart te brengen. 2CoolMonkeys ontwikkelde de app ter plaatse waarmee bewoners vervolgens direct aan de slag konden.
Afrikaanse buienradar
Voor de VU is Mr. Meteo ontwikkeld een buienradar website voor Mali, Burkina Faso en Ghana bedoeld ter ondersteunen van precisielandbouw. De site haalt weerdata op via het METAR netwerk.