Big Data

Big data publiceren

Publicatie via het ROBIN portaal
Iedere organisatie kan toegang krijgen tot het publicatieportaal van ROBIN. Het portaal stelt u instaat om data eenvoudig en veilig te publiceren. Koppel de data aan een licentie of een API key. Ook kunt u het bestand voorzien van de juiste metadata.
2CoolMonkeys publiceert voor u
Heeft u big data wat u wilt laten publiceren? Dan kunt u vertrouwen op de publicatie service van 2CoolMonkeys. Wij zorgen dat u big data op een juiste wijze wordt gepubliceerd en onderhouden zonder dat u vast zit aan een jaarlijkse licentie.
Koppel met bestaande systemen
Zit u bigdata in een systeem zoals SAP, ArcGIS of Geodan Maps? 2CoolMonkeys koppelt het systeem veilig met ROBIN en zorgt voor een geautomatiseerde overdracht van uw big data. Veel moderne systemen zijn voorzien van een bestaande API wat koppelen eenvoudig maakt.

Big data & Open source

Open Source Services
Veel software is open en vrij beschikbaar op het web. 2CoolMonkeys heeft de expertise om deze oplossingen effectief te combineren, implementeren en te onderhouden in uw bestaande ICT omgeving. Ook helpen we u graag op weg met Open Source Bootcamps. Zo leert u in drie sessies hoe u zelf aan de slag kunt.
Big Data Visualisaties
Visualiseer Big data met Open Source visualisaties. Staafdiagrammen, lijngrafieken, kaarten, 3d kaarten, taartpunten het is allemaal beschikbaar. Via een CMS publiceert u eenvoudig een kaart waarop uw eigen data is gevisualiseerd. Maak een dashboard waarop u verschillende thema's combineert.
GITHUB
Uw data portaal nog toegankelijker? Publiceer de software tools uw data toe te passen in een community van meer dan een miljoen ontwikkelaars. Zo is uw data optimaal toegankelijk.
Zelf aan de slag
2CoolMonkeys verzorgt regelmatig Bootcamps. Tijdens de Bootcamp sessies maakt u kennis met de wereld van Open Source. U leert snel waar de beste softwarecomponenten te vinden zijn en hoe u deze zelf implementeert.

Big data apps

Desktop
Aan het ROBIN open data platform zijn verschillende open data apps gekoppeld die werken via de desktop. Voor de Rijkswaterstaat is er bijvoorbeeld de Vaarwateren app. Hieronder vind je een selectie aan gekoppelde big data apps.
App
Er zijn verschillende native open data apps gekoppeld aan ROBIN. Zo is er een Bomenspotter, maar ook een Noordzee atlas met data van Rijkswaterstaat
VR Bril
Met de VR Bril technologie van Google is virtual reality goedkoper en toegankelijker dan ooit. Schuif je smartphone in een goedkoop Google Cardboard en projecteer big data via het scherm. Je bevindt je nu middenin je eigen datawereld.
Vaarwateren app

Vaarwateren app

De app geeft informatie over de knooppunten, routes, bruggen, sluizen en vaarwaterinformatie op de Nederlandse vaarwegen. Tevens is het mogelijk om een vaarroute van A naar B te plannen of de actuele stremmingen op de route te checken. Ook Minister Schultz, Minister van Infrastructuur en Milieu, is enthousiast!

Naar vaarwateren.nl
Smart City app

Smart City app

Al enige tijd zijn veel gemeentes druk bezig met hun Smart City programma.Voor iedere gemeente in Nederland is een eigen Smart City App gratis beschikbaar. De Smart City App staat vol met informatie over treinvertragingen, energieverbruik, twitterberichten en de actuele waterhoogtes. De aangeboden data is gebruiksvriendelijk gevisualiseerd via infographics, kaarten, berichtenlijsten etc.

Bekijk de smartcity app

Stel een vraag over Big data via het onderstaande formulier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw open data vraag